Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych Wiktor Szmulewicz był współinicjatorem tematyki obrad dzisiejszego posiedzenia Rady Gospodarki Żywnościowej pt "Rynek wieprzowiny – szansą polskiego rolnictwa". Zebrani przedstawiciele przetwórców i producentów przy udziale reprezentantów resortu rolnictwa dyskutowali na temat możliwości rozwiązania problemów sektora produkcji wieprzowiny.
Rozmowy w szczególności dotyczyły takich aspektów jak:
  • Uwarunkowania rynkowe i szanse eksportu polskiego mięsa
  • Produkcja żywca wieprzowego na przykładzie grupy producenckiej
  • Organizacja bazy surowcowej
  • Partnerstwo hodowców trzody z przetwórcami

Wypracowane podczas spotkania wnioski zostaną przekazane do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com