IMG_1820.JPG 26 sierpnia br. podczas „XIII Biesiady Łowickiej” w Skansenie Maurzyce,  odbył się „Piknik Pomidorowy” organizowany przez Krajową Radę Izb Rolniczych ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. Głównym celem wydarzenia było promowanie spożycia pomidorów oraz zwrócenie uwagi konsumentów, a w szczególności dzieci na istotę właściwego i zdrowego odżywiania się, oraz znaczenia warzyw w diecie człowieka. Impreza odbyła się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Prezesa Agencji Rynku Rolnego.
 
 
 
„Piknik Pomidorowy”  to element kampanii KRIR związany z promocją polskich produktów żywnościowych. W trakcie trwania imprez odbyła  się degustacja potraw i produktów z pomidorów. Rozdawano również bezpłatnie pomidory, zachecając konsumentów do zwiększenia ich udziału w codziennej diecie. Konsumenci mogli przekonać się o walorach smakowych różnych odmian pomidorów oraz zostali poinformowani o wartości dietetycznej, wzmacniającej i oczyszczającej organizm. 
 
 IMG_1799.JPG IMG_1803.JPG
 IMG_1829.JPG
 IMG_1842.JPG  IMG_9803.JPG  IMG_9841.JPG
 

Podczas Pikniku nie mogło zabraknąć także tradycyjnych tańców i przyśpiewek. Gościnnie prezentowały się też kapele z powiatów partnerskich - Kartuz, Świdnicy, Zakopanego. Ponadto, KRIR zorganizowała konkurs na najlepsze potrawy z pomidorów, w którym udział wzięły dwie szkoły rolnicze.
 
Więcej zdjęć w galerii KRIR.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com